Annons

Annons

Bjud på lyxig lasagne!

Dela
(3)

HV Gratäng 0315  Janet Gustavsson

Servera lasagnen direkt från ugnen tillsammans med ett glas rött vin!

Lyxig lasagne
4 port
10 lasagneplattor
2 nävar rucolasallad
2 dl riven ost
5 cocktailtomater
Köttfärssås
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
Béchamelsås
30 g smör
½ dl vetemjöl
1 l mjölk
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Köttfärssås: Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn köttfärsen i en stor stekpanna i olivoljan. Tillsätt lök, morot och vitlök. Häll över krossade tomater, tomatpuré och vin, smaka av med salt och peppar. Låt puttra minst 20 min.
3. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Låt sjuda några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Hacka rucolasalladen.
4. Häll lite av köttfärssåsen i botten av en ugnsfast form. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter béchamelsås och ett lager rucolasallad. Fortsätt att varva köttfärssås, lasagneplattor och sås i formen. Avsluta med béchamelsås och strö över riven ost. Lägg en rad av halverade cocktailtomater på toppen.
5. Ställ in i ugn ca 25 min eller tills lasagnen fått fin färg.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Recept på fler läckra gratänger hittar du här:

Kalasfin köttfärsgratäng

Pastagratäng med ädelost

Lyxig fiskgratäng

 

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…