Annons

Annons

Bjud på ljuvligt marängmoln!

Dela
(6)

Pavlova

Maräng, grädde och bär – oemotståndligt gott!

Sommarfin pavlova

8 bitar

4 äggvitor

½ tsk pressad citronsaft

3 dl strösocker

2 tsk maizena majsstärkelse

Topping

3 dl vispgrädde

bär, t.ex. jordgubbar, hallon & blåbär

Annons

Ugn 175º, 150º

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175º. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills det har blivit en fast och glansig maräng. Sikta ner majsstärkelsen och rör om försiktigt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Rita en rundel på ett bakpapper, använd gärna en tallrik till mall, 25–27 cm i diameter. Bred ut marängsmeten i rundeln.

3. Sätt in marängen i ugnen och sänk genast värmen till 150º. Grädda marängen tills den börjar spricka i kanterna, minst 1½ tim.

4. Topping: Vispa grädden. Bred ut grädden på marängbottnen och toppa med valfria bär.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…