Annons

Annons

Bjud på ljuvliga muffins i syrenbersån!

Dela
(2)

Hallonmuffins

Mandelmassa gör muffinsen extra saftiga.

Hallonmuffins

ca 18 st

3 ägg

2 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker

¾ dl mjölk

75 g smält smör

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

ca 100 g riven mandelmassa

1 dl hallon

Serveringsförslag

Annons

florsocker

vispgrädde

hallon

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjölk och smält smör. Rör ner det i äggvispet.

2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om. Vänd sedan försiktigt ner mandelmassa och hallon.

3. Ställ muffinsformarna på plåtar. Fyll formarna till ca ¾ med smet. Grädda mitt i ugnen ca 18 min.

4. Pudra med florsocker när de svalnat och servera gärna med en klick lättvispad grädde och lite hallon.

 

Tips! Ställ gärna formarna i ett muffinsbleck vid gräddning så håller de formen bättre och risken att de flyter ut minskar.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…