Annons

Annons

Bjud på läckra chokladrutor!

Choklad-& mockarutor

Bjud gärna på de här rutorna som ett lyxigt avslut på en god middag. De är fina som konfekt!

Choklad- & mockarutor

ca 24 st
200 g smör
4 ägg
3½ dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
3½ dl vetemjöl
2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Mockaglasyr
100 g mörk choklad
100 g smör
1½ dl florsocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt hett kaffe
Garnering
apelsin
citronmeliss
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt pösigt tillsammans med apelsinskal.
2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×30 cm, klädd med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 17–20 min. Låt kallna.
3. Glasyr: Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning.
4. Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker. Rör i kaffe och chokladblandningen. Bred glasyren på kakan. Låt stelna. Skär i rektangulära bitar. Garnera inför servering.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…