Annons

Annons

Bjud på läcker räksallad!

Dela
(0)

Räksallad

Använd gärna 70/90-räkor, dvs räkor som är så stora att det går 70–90 stycken på ett kilo.

Räksallad

8 bufféportioner

1,2 kg räkor med skal

1 kruksallad

150 g sockerärter

1 rödlök

4 stjälkar blekselleri

3 nektariner

Annons

½ gurka

Dressing

2 msk olivolja

1½ msk vit balsamvinäger

1 msk dijonsenap

 

Gör så här

1. Skala räkorna. Skölj salladen och låt torka. Lägg bladen i en vid skål eller på ett stort fat. Strimla sockerärterna. Skala och skär löken i tunna strimlor. Ansa och skiva bleksellerin. Skölj och kärna ur nektarinerna. Skär nektariner och gurka i tärningar.

2. Varva grönsaker och nektariner i skålen, toppa med räkor. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt salladen stå kallt till serveringen.

3. Inför servering: Häll dressingen över salladen eller servera den i en skål bredvid. Garnera salladen med dill.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…