Annons

Annons

Bjud på läcker räkmacka!

Lätt att göra och underbart god! Vår smarriga räkmacka med avokado passar både som förrätt och som ett enklare tilltugg under helgen.

Dela
(6)

Räkmacka

4 st

4 skivor formfranska

1 citron, rivet skal & saft

200 g skalade räkor

½ dl hackad dill

2 msk rapsolja

2 avokador

 

Gör så här

1. Tryck ut rundlar med ett glas i brödskivorna. Rosta brödet eller stek det i smör i stekpanna.

Annons

2. Riv skalet från citronen. Blanda samman räkor, dill, saften från halva citronen och rapsoljan, låt marinera 30 min.

3. Kärna ur och skala avokadorna. Skär fruktköttet i tunna skivor, blanda med resten av citronsaften. Lägg upp på de rostade brödskivorna och toppa med räkorna. Dekorera med rivet citronskal och dill.

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(6)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…