Annons

Annons

Bjud på läcker räkmacka!

Lätt att göra och underbart god! Vår smarriga räkmacka med avokado passar både som förrätt och som ett enklare tilltugg under helgen.

Räkmacka

4 st

4 skivor formfranska

1 citron, rivet skal & saft

200 g skalade räkor

½ dl hackad dill

2 msk rapsolja

2 avokador

 

Gör så här

1. Tryck ut rundlar med ett glas i brödskivorna. Rosta brödet eller stek det i smör i stekpanna.

Annons

2. Riv skalet från citronen. Blanda samman räkor, dill, saften från halva citronen och rapsoljan, låt marinera 30 min.

3. Kärna ur och skala avokadorna. Skär fruktköttet i tunna skivor, blanda med resten av citronsaften. Lägg upp på de rostade brödskivorna och toppa med räkorna. Dekorera med rivet citronskal och dill.

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(6)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…