Annons

Annons

Bjud på läcker lingonrulle!

Dela
(0)

Rulltårta med lingon

Glutenfritt!

Rulltårta med lingon

ca 10 bitar

Vispa 3 ägg och 2 dl strösocker vitt och pösigt. Blanda i en skål 1½ dl potatismjöl, 2 tsk vaniljsocker och 1½ tsk bakpulver. Vänd ner mjölblandning och 1 msk kallt vatten i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda genast mitt i ugnen i 225° 5–7 min, känn med sticka att kakan är torr. Sockra lite på kakan och stjälp upp den på ett bakpapper. Låt svalna med långpannan som lock. Vispa 3 dl vispgrädde, vänd ner 1 dl lingonsylt och smaka av med 1–2 tsk vaniljsocker. Bred grädden över den kalla rulltårtan och rulla ihop. Garnera ev med lite vispad grädde och lingon.

Annons

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…