Annons

Annons

Bjud på kyckling med vin & örter!

Kyckling med vin och örter

Läcker gryta med vårliga förtecken.

Kyckling med vin & örter

4 port

500 g kycklingfilé

250 g bavaria blu, blå- & vitmögelost

2 msk smör

3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

2 stjälkar blekselleri

2 späda morötter

Annons

150 g sockerärter

2 dl vitt vin

5 dl kycklingbuljong

2 msk fransk örtkrydda

Servering

nykokt ris

 

Gör så här

1. Ansa och skär kycklingfiléerna i 8 bitar. Tärna osten. Hetta upp smöret i en tjockbottnad gryta och bryn kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök, ansa och skär sellerin och morötterna i skivor. Strimla sockerärterna. Blanda ner allt utom osten och sockerärterna i grytan.

2. Tillsätt vin, buljong och kryddor. Låt småkoka under lock 30 min.

3. Lyft upp kyckling och morötter, lägg det i djupa tallrikar och håll varmt. Sila buljongen, mät upp 2 dl i grytan och hetta upp. Dra från värmen, lägg i osten och rör tills den har smält. Smaka av med salt och peppar. Fördela ostsåsen i tallrikarna och toppa med sockerärter.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…