Annons

Annons

Bjud på italienskt!

Dela
(10)

Paj med italienska smaker

Skink- och ostpaj förknippas väl mest med Frankrike. Här har vi översatt den till läcker italienska!

Ostpaj på italienska
4–6 port
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 gul lök
15 basilikablad
100 g soltorkad tomat i olja
150 g parmaskinka
ca 125 g riven mozzarellaost
3 dl vispgrädde
3 ägg
Garnering
minimozzarella, skinka, soltorkad tomat och basilika
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min.
2. Fyllning: Skala och hacka löken. Strimla basilika, tomat och skinka. Blanda med löken. Blanda mozzarella, grädde och ägg. Salta och peppra lite. Häll hälften av äggsmeten i pajskalet, lägg på hälften av de strimlade ingredienserna, häll över resten av smeten och strö över resten av strimlorna.
3. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, 30–40 min. Låt svalna lite. Garnera.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…