Annons

Annons

Bjud på italiensk salamipaj!

Dela
(0)

Här samsas smaker från Medelhavet – pesto, salami och italiensk parmesanost. Laga och njut!

4 port

Deg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

Fyllning

1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g

1 ask cocktailtomater, 250 g

Annons

100 g salami

Äggstanning

3 ägg

2 dl kesella

11/2 dl grädde

1 dl riven parmesanost

4 msk färdigköpt röd pesto

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Garnering

8–10 skivor salami

späda salladsblad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Deg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop till en degboll. Svep in bollen i plast och lägg den kallt i ca 20 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Halvera eller kvarta kronärtskockshjärtana. Halvera tomaterna. Strimla eller tärna salamin.

4. Äggstanning: Blanda ingredienserna.

5. Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet, tomaterna med snittytan uppåt. Häll äggstanningen över pajen och peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den stannat och fått gyllene färg, 30–35 min.

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…