Annons

Annons

Bjud på halloncheesecake!

Dela
(0)

Halloncheesecake

Låt gärna kakan stå i kylen över natten.

Halloncheesecake
10–12 bitar
100 g smör
15 digestivekex
Fyllning
400 g färskost, t ex philadelphiaost
1½ dl strösocker
3 ägg
150 g hallon
rivet skal av ½ citron
Topping
2½dl gräddfil
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
hallon & kiwi
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa med smöret. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.
2. Fyllning: Vispa ihop färskost, socker, ägg, hallon och citronskal till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min.
3. Topping: Rör ihop gräddfil, socker och vaniljsocker och bred blandningen ovanpå kakan. Grädda ytterligare ca 5 min. Låt svalna. Garnera med hallon och kiwi.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…