Annons

Annons

Bjud på fylld lax med räkor!

Dela
(0)

Påskmeny_lax

Laga påskens godaste bjudrätt – friskt och fräscht med lax, räkor och citron!

Citronlax med räktopping & vinsås

4 port

4 portionsbitar laxfilé

125 g färskost, t ex philadelphiaost

rivet skal av ½ citron

Annons

3/4 dl fint smulat vitt bröd

2 msk smör

Vinsås

3 dl fiskbuljong

2 dl vitt vin

2 dl vispgrädde

1–1½ msk maizena ljus redning

salt & vitpeppar

Garnering

saft och skal av ½ citron

300 g skalade räkor

Serveringsförslag

färskpotatis

sockerärter

stjälkselleri

sallad

Ugn 225°

Gör så här

1. Dela med vass kniv laxbitarna på längden. Blanda ost, citronskal och brödsmulor. Fördela fyllningen i mitten på laxbitarna. Klicka på lite smör.

2. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. Tillaga laxen mitt i ugnen 15–20 min tills den är genomstekt. Kontrollera att fiskköttet är fast och ljusrosa.

3. Sås: Koka upp fiskbuljong och vin och låt det koka tills hälften återstår. Tillsätt grädden och låt koka 8–10 min. Red av såsen med maizena redning till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

4. Garnering: Droppa citronsaft och citronskal över räkorna, lägg dem på laxen vid servering.

5. Servera laxen med vinsås, kokt färskpotatis, sockerärter, stjälkselleri och sallad.

Av Ellinor Varady  Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…