Annons

Annons

Bjud på festlig filé!

Basilikamedaljonger med cidersås

Fyll fläskfilén med ost och örter och linda skinka runtom – saftigt och gott!

Basilikamedaljonger med krämig cidersås

4 port

500 g fläskfilé (gärna tjocka delen)

salt & peppar

50 g färskost, t.ex. philadelphiaost

Annons

½ kruka basilika

8 skivor kallrökt skinka

2 msk smör

Sås

1 schalottenlök

1 msk smör

1½ msk vetemjöl

1½ dl vispgrädde

1 dl cider

1–2 msk konc kycklingfond

1 msk finhackade basilikablad

salt & peppar

kinesisk soja

Serveringsförslag

rostade grönsaker, t.ex. paprika, squash, aubergine och blomkål

Ugn 125º

 

Gör så här

1.Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär filén i fyra lika stora bitar, banka ut dem lite lätt med handen. Skär ett snitt med en vass kniv i filébitarna så att det bildas en ficka.

2. Salta och peppra köttet, fördela ost och basilikablad i fickorna. Linda skinkan runt filén, fäst med tandpetare.

3. Stek medaljongerna i smör. Lägg dem sedan på ett värmetåligt fat och värmehåll i ugn, medan du gör såsen.

4. Sås: Skala och hacka löken, fräs den mjuk i smör. Strö över mjöl och tillsätt grädde, cider och fond. Låt såsen småputtra 5 min under omrörning. Smaka av med basilika, salt, peppar och soja.

5. Servera medaljongerna med såsen och rostade grönsaker.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…