Annons

Annons

Bjud på en mustig fiskgryta!

Dela
(0)

Laxen fixar festen! Bjud på en mustig fiskgryta med tomat och en rustik rotfruktsbas. Matigt och gott – en riktig favorit!

4 port
500 g laxfilé
250 g räkor med skal
1–2 gula lökar
2 morötter
ca 100 g rotselleri
2 msk smör
1 burk hela tomater, 400 g
1 tärning höns- el fiskbuljong
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
pressad saft av 1/2 citron
citronströssel
rivet skal av 1 citron
1 dl hackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor

Annons

Servering
kokt ris

Gör så här
1. Skär bort skinnet på fisken och skär den i bitar. Skala räkorna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala morot och selleri och skär dem i småbitar.
2. Fräs lök och rotfrukter i smör i en gryta. Häll på tomat och smula i buljongtärningen. Tillsätt vatten, salt, peppar, timjan och citronsaft. Låt sjuda under lock 10–15 min.
3. Lägg i laxbitarna och låt sjuda 5 min. Blanda ingredienserna till citronströsslet. Strö räkor och citronströssel över grytan.

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…