Annons

Annons

Bjud på en favorit!

Kolastänger

Försvinnande goda!

Kolastänger
27 st
100 g mjukt smör
¾ dl strösocker
1½ msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnering
½–1 tsk stött kardemumma
strösocker
Ugn 175º

Annons

Gör så här
1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda mjöl, havregryn, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smörblandningen.
2. Garnering: Rulla ut degen till tre längder på plåt med bakpapper. Platta till och strö på kardemumma och lite socker.
3. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma. Låt svalna.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…