Annons

Annons

Biff Stroganoff – en riktig klassiker

Alla gillar biff Stroganoff – en klassiker med lövbiff! Nykokt ris eller pressad potatis är gott till.

Biff Stroganoff

4 port
500 g strimlat nötkött/lövbiff
1 gul lök
200 g skogschampinjoner
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
2 tsk fransk senap
21/2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond

Annons

Gör så här

1. Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Skala och finhacka löken. Dela champinjonerna.

2. Stek köttet i smör i stekpanna i ett par min. Tillsätt lök och champinjoner. Låt allt steka tillsammans i ett par min.

3. Tillsätt kryddor, strö över vetemjöl och smaka av. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och senap. Häll över vispgrädde och kalvfond. Låt allt puttra vidare under lock i ca 10 min.

4. Servera med ris, kokt eller pressad potatis, saltgurka och feferoni. Strö över grovhackad persilja.

 

Läs mer

Lövbiffsrullader i gräddsås

Lövbiffsgratäng med paprika

Festligt fyllda rullader

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(992)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…