Annons

Annons

Biff Rydberg – klassisk festmat!

Bjud på en klassisk festrätt i all sin enkelhet!

Annons

Biff Rydberg.

4 port

500 g rostbiff
800 g potatis
smör till stekning
salt & peppar
1 squash
2 gula lökar

Sås
2 dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
2 krm paprikapulver

Servering
persilja
4 äggulor

 

Gör så här

1. Skala, tärna och stek potatisen gyllene i smör, krydda med salt. Tärna och stek squashen. Blanda den med potatisen.

2. Skala, hacka och stek löken mjuk i smör på medelvärme.

3. Sås: Rör ihop crème fraiche, pepparrot och paprikapulver.

4. Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm, och stek dem hastigt i smör till fin färg. Salta och peppra.

5. Lägg upp biff, potatis, squash och lök och garnera med persilja. Servera med såsen och varsin rå äggula per portion.

 

Läs mer:

Spagetti carbonara – en klassiker!

Klassiker! Köttbullar med svampsås

Baconlindad fläskfilé – en klassiker!

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…