Annons

Annons

Biff med smala Bea

Biff med bearnaisesås

Här bjuds det på en lättare variant av klassikern biff med bearnaisesås.

Biff med bearnaisesås

2 port

Blanda 300 g potatis skuren i klyftor med ½ msk olja och ½ tsk flingsalt. Stek i ugn på 225º,ca 25 min. Koka ¼ finhackad gul lök i ¾ dl vatten med 1½ msk vitvinsvinäger och ½ tsk torkad dragon tills hälften av vätskan kvarstår. Tillsätt 2 uppvispade äggulor under vispning och fortsätt vispa på svag värme till såsen tjocknat. Häll upp i en skål och låt svalna. Rör ner 2 msk kesella, salt, peppar och ev mer dragon. Grilla eller stek 2 ryggbiffar à 125 g, salta och peppra. Servera med såsen, potatisen, nykokt färsk lök och små knippmorötter.

Annons

Av Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…