Annons

Annons

Biff med rödvinssås

En god biff är aldrig fel och med en sås gjord på rödvin och rödvinsglögg blir den en klar favorit. Dessutom är rätten både nyttig och lättlagad!

Dela
(0)

Biff med potatis och sås

Fräs ½ finhackad gul lök, 1 skivad vitlöksklyfta och 1 liten skivad morot i ½ msk smör i en kastrull. Tillsätt 1½ dl rött vin, 1 dl rödvinsglögg, ½ dl vatten och 1 msk konc oxfond. Låt sjuda 10–15 min. Smaksätt med ½ tsk timjan, salt och peppar. Koka upp och red av såsen med 1 msk maizena mörk redning, sila. Salta och peppra 2 bitar utskuren biff (typ ryggbiff) à 125 g och stek till önskad stekgrad i 1 msk smör. Servera med såsen, 300 g små ugnsstekta potatisar och 75 g lättkokta haricots verts som är lätt frästa med 125 g små tomater i 1 tsk smör, lite timjan, salt och peppar.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra receptma


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…