Annons

Annons

Biff à la Lindström – en klassiker!

Biff à la Lindström är en riktig klassiker! Färsbiffar fyllda med kapris och ättiksgurka som serveras med klyftpotatis, vitlökssmör, sås, bönor och inlagda rödbetor.

Annons

Biff à la Lindström.
4 port

Biffar
500 g nöt- el blandfärs
1 1/2 dl vatten
3/4 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
3 msk salt- eller ättiksgurka
2 msk gul lök
1 msk kapris
1 ägg
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör

Klyftpotatis
12 potatisar
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm grovmalen peppar

Vitlökssmör
4 msk persilja
50 g mjukt smör
2 vitlöksklyftor

Sås
4 msk soja
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
3 dl sky och kallt vatten
2 msk konc kalvfond
salt & peppar

Servering
150 g inlagda rödbetor
gröna bönor

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Klyftpotatis: Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 35 min.

2. Vitlökssmör: Hacka persiljan och blanda med smöret. Tillsätt pressad vitlök och rör ihop.

3. Sås: Häll ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Biffarna: Häll vatten över ströbröd och potatismjöl, låt svälla 10 min. Finhacka gurka och lök.

5. Blanda färs, ströbrödsblandningen, gurka, lök, kapris, ägg, salt och peppar.

6. Forma 8 biffar, ca 1 cm tjocka. Stek biffarna i omgångar i smör, 2–3 min per sida, på medelstark värme.

7. Skär rödbetorna i små tärningar och strö dem över biffarna. Servera med klyftpotatis, gröna bönor, sås och vitlökssmör.

 

Läs mer:

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

Festlig lövbiffsgryta

Klassisk sjömansbiff

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…