Annons

Annons

Bästa pajen just nu innehåller smörstekta kantareller…

Dela
(0)

Kantarellpaj

Pajen som är värd att drömma om resten av året i väntan på nästa kantarellskörd…

Kantarell- & baconpaj

4–5 port

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g smör

2 msk iskallt vatten

Fyllning

150 g prästost

300 g kantareller

Annons

2 msk smör

3 ägg

3 dl matlagningsgrädde

140 g bacon

rucolasallad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Deg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, 22–24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min. Nagga bottnen med en gaffel.

2. Fyllning: Riv osten. Ansa och stek kantarellerna i smöret. Salta och peppra. Blanda ägg och grädde med lite salt och peppar. Lägg svampen i pajskalet men spara lite till garnering. Häll på äggsmeten och strö över ost. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

3. Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt i stekpanna. Låt fettet rinna av på hushållspapper. Toppa pajen med bacon, svamp och rucolasallad.

Av janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…