Annons

Annons

Bästa banantoffépajen!

Dela
(0)

Banantoffépaj

Enkel att göra och uppskattad av både stora och små!

Banantoffépaj
ca 10 bitar
100 g smör
50 g hasselnötter
13 digestivekex
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk
ca 3 bananer
Garnering
ca ½ dl grovt hackade nötter

Annons

Gör så här
1. Smält smöret, hacka nötterna fint och krossa kexen, gärna i en mixer. Blanda allt till en smulig massa. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diam, gärna med löstagbar botten. Ställ in i kylen.
2. Fyllning: Bred ut det mesta av den karamelliserade mjölken på pajbottnen. Skiva och lägg bananerna ovanpå. Ringla över resten av den karamelliserade mjölken. Strö på nötter.
Tips! Servera pajen med en stor klick vispad grädde!

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…