Annons

Annons

Basilikakyckling och gnocchisallad

Låt krispiga primörer och gröna örter sätta smak på vårens festrätter!

Dela
(20)

Basilikakyckling och gnocchisallad

4 port
4 kycklingfiléer
1 ask minimozzarellabollar, 125 g
4 miniplommontomater
10 basilikablad
smör till stekning
2 askar sockerärter à 150 g

Servering
5–10 halverade små plommontomater

Ugn 225°

Gör så här

Annons

1. Skär ett längsgående snitt i filéerna. Halvera ostbollarna och placera ett par halvor i fickan tillsammans med halverade tomater och två basilikablad i varje filé. Stäng filéerna med tandpetare. Salta och peppra runtom.

2. Bryn filéerna i smör i stekpanna. Flytta över filéerna till en ugnsform. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, 20–25 min.

3. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1 min, spola i kallt vatten. Lägg dem på ett serveringsfat.

4. Servering: Lägg kycklingen på sockerärterna. Dekorera med resten av mozzarellan och halverade tomater. Servera med gnocchisallad (recept nedan).

 

Lyxig gnocchisallad

4 port 
500 g gnocchi el pastasnäckor
300 g babyspenat
200 g soltorkade tomater
75 g pinjenötter
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
11/2 dl riven parmesanost
basilikablad

Gör så här

1. Koka gnocchin el pastan enl anv på förp. Ansa och dela spenaten i mindre bitar. Strimla de soltorkade tomaterna.

2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp olivolja och fräs spenat, tomat och hackad vitlök i några min. Blanda med gnocchin eller pastan.

4. Vänd ner pinjenötterna i blandningen och lägg upp på serveringsfat. Strö över osten. Garnera med basilika.

 

Läs mer

Kycklingpaj med sweet chili

Läcker kyckling i cidersås

Kycklingtacos och tomatsalsa

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(20)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…