Annons

Annons

Saftiga muffins med bärgömma

Läckra muffins med smarrig bärgömma, toppade med len vaniljgrädde. Svårt att bara ta en!

Dela
(46)

Muffins med bär

12–14 st

150 g smör, mjukt
3 dl socker
3 ägg
41/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
100–150 g bär, t ex jordgubbar och blåbär

Vaniljgrädde
½ vaniljstång
3 (1+2) dl vispgrädde
1 äggula
2 msk strösocker

Annons

Garnering
jordgubbar och blåbär

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget.

2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt blandningen i äggsmeten växelvis med mjölken.

3. Fyll formar till knappt ¾ med smeten. Tryck ner lite bär i varje muffins. Grädda mitt i ugnen, 20–25 min.

4. Vaniljgrädde: Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön och 1 dl grädde i en kastrull. Sjud sakta någon min.

5. Rör äggula och socker i en skål. Vispa ner den heta vaniljgrädden. Slå tillbaka allt i kastrullen och sjud under omrörning tills den tjocknat. Låt svalna.

6. Vispa resterande 2 dl grädde och blanda med vaniljkrämen. Dekorera muffinsen med vaniljgrädde och bär.

Tips! Ta gärna dubbla muffinsformar om du bakar i pappersformar så minskar risken för läckage.

 

Läs mer

Ljuvliga rabarbermuffins

Kardemummakaka med rabarber

Rulltårta med nutella och jordgubbar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(46)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…