Annons

Annons

Bärfyllda mazarinkakor i långpanna

Klassisk mazarinkaka med massor av goda sommarbär. Lättbakat och riktigt, riktigt gott! 

2
Visa bildspel

/
Bärfyllda mazarinkakor i långpanna
Bärfyllda mazarinkakor i långpanna
...
Visa mer


ca 33 st
300 g smör, mjukt
4 dl strösocker
ca ½ krm bittermandelolja
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g finhackad mandel
200 g mandelmassa
ca 150 g hallon
ca 75 g blåbär

Garnering
ca 4 dl florsocker
röd hushållsfärg
3–3½ msk vatten
röda vinbär

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt bittermandeloljan och äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Blanda mjöl, bakpulver och hackad mandel. Riv mandelmassan. Rör ner allt i smeten.

3. Bred ut smeten i en långpanna med bakpapper, ca 25×35 cm. Strö på bären.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt svalna.

5. Garnering: Rör ihop glasyren och bred den över kakan. Låt stelna. Skär i rutor och garnera.

 

Läs mer:

Prinsesstårta i långpanna

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Hallontosca i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(79)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…