Annons

Annons

Bärfylld marängrulle

En lyxig rulltårta på nötmarängbotten som vi fyller med grädde och bär och dekorerar med mörk choklad. Gör garanterat succé på fikabordet!

Dela
(113)

2
Visa bildspel

/
Bärfylld marängrulle
Bärfylld marängrulle
...
Visa mer


ca 8 bitar
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl hasselnötter
2 msk pulver till kallvispad marsansås

Fyllning
4 dl vispgrädde
2 dl hallon
2 dl blåbär
ev röda vinbär

Garnering
1 dl vispgrädde
mörk choklad
bär

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa till blank maräng.

2. Hacka nötterna. Blanda med marsanpulvret och rör ner i smeten.

3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm, grädda ca 20 min. Vänd upp kakan på ett bakpapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet. Låt kallna.

4. Fyllning: Vispa grädden och bred på bottnen. Strö över hallon, blåbär och ev repade vinbär. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett uppläggningsfat.

5. Garnering: Vispa grädden och spritsa ovanpå rullen. Smält chokladen och ringla över. Dekorera med bär och servera.

 

Läs mer:

Muffins med jordgubbar och lemon curd

Snabba rulltårtan med hallon och mandelmassa

Hallontosca i långpanna 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(113)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…