Annons

Annons

Bara ett av många recept i vår fina bakbok…

Dela
(0)

Hemmets Veckotidning

Friskt syrlig, krämig och alldeles underbar! Ja, visst vattnas det i munnen!

Det här är bara ett av 99 fantastiska recept som du hittar i Hemmets stora bakbok. Här har vi samlat ett noga utvalt urval av våra allra bästa recept på kakor och bakverk. Vill du köpa boken klicka här!

Annons

Citroncheesecake

Observera att det är majsmjöl, alltså inte maizena majsstärkelse, i fyllningen.

14 bitar

Botten

100 g smör

250 g digestivekex

Gilla Hemmets på Facebook

2 msk strösocker

Fyllning

1½ dl strösocker

½ dl majsmjöl

1 tsk vaniljsocker

500 g philadelphiaost

2 dl kesella 10 %

4 ägg

3/4 dl vispgrädde

rivet skal & saft av ½ citron

rivet skal & saft 1 lime

Garnering

ca 150 g blåbär

citronskal

citronmeliss

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med socker. Kläm fast ett bakpapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.  Smörj formens kanter. Tryck ut kexsmulorna i bottnen. Grädda i mitten av ugnen 15 min.

2. Fyllning: Blanda socker, majsmjöl och vanilj. Vispa i philadelphiaosten och kesellan.

3. Rör i ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje. Tillsätt skalet av citrusfrukterna och pressa i saften. Rör i grädden. Häll smeten ovanpå bottnen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ugnen ytterligare ca 45 min. Låt kakan svalna. Ställ den i kylen minst 8 timmar.

5. Garnering: Dekorera med blåbär, citron- och limeskal samt citronmeliss. Servera den kall med lättvispad grädde.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…