Annons

Annons

Bär och kola under frasigt smultäcke – mums!

Dela
(0)

Smulpaj med kola

Himmelskt gott! Under smuldegen väntar härlig kolasås, jordgubbar och vinbär…

Smulpaj med kola

4–6 port

Smuldeg

2½ dl vetemjöl

1 dl rörsocker

100 g smör (kallt)

Fyllning

400 g jordgubbar

150 g röda och svarta vinbär

Annons

1 msk potatismjöl

½ msk strösocker

Kolasås

1 msk smör

½ dl rörsocker

¾ dl ljus sirap

1½ tsk vaniljsocker

Ugn 200º

Gör så här

1. Smuldeg: Blanda vetemjöl och rörsocker. Nyp samman med tärnat smör.

2. Fyllning: Dela jordgubbarna i bitar. Fördela jordgubbarna och vinbären i portionsformar el i en stor form. Blanda potatismjöl och socker. Strö det över bären.

3. Kolasås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap. Ta från värmen. Smaksätt med vanilj. Ringla kolasåsen över bären. Strö på smuldegen.

4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…