Annons

Annons

Banankaka med mjölkchoklad

Mjuk banankaka med massor av hasselnötter och choklad. Lättbakad kaka som är perfekt att baka när man har riktigt mogna bananer hemma.

Annons

Banankaka med mjölkchoklad

15–20 skivor

200 g smör, rumstemp
3 dl strösocker
3 mogna bananer
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100–150 g hasselnötter
100 g mjölkchoklad
50 g centerchoklad el plopp

Ev garnering
50–100 g mjölkchoklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Mosa bananerna och rör i dem. Rör i äggen ett i taget.

2. Blanda mjölet med bakpulver. Hacka nötter och choklad grovt och blanda med mjölet, vänd ner allt i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Ringla ev smält choklad över som garnering.

 

Läs mer

Godiskakor

Kladdkaka med kolasås

Brownies med jordnötter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(144)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…