Annons

Annons

Bakat fläsk med rödkål och äpple

Trä upp bitar av fläskkött som stekt länge i ugnen på tandpetare ihop med rödkål och äpple! Trevligt att servera som tapas på julen. Receptet har vi fått av Tareq Taylor.

Dela
(0)

Bakat fläsk med rödkål

ca 10 bitar
1 kg färsk fläsksida (tjocka revben utan ben) el benfri karré
2 tsk salt

Rödkål
500 g rödkål
300 g äpplen
1½ dl rödvinsvinäger
1 dl strösocker

Garnering
2 små äpplen

Ugn 170°

 

Gör så här

Annons

1. Bakat fläsk: Gnid in köttet med salt och lägg det i en ugnssäker form med 1 dl vatten (fläsksidan nedåt). Stek köttet i mitten av ugnen i ca 30 min. Vänd på köttet och baka i ytterligare ca 60–90 min eller tills det är mört. Låt svalna.

2. Rödkål: Skär kålen och äpplena i ca 5 mm tjocka skivor. Koka kål och äpple med vinäger och socker på svag värme under lock i ca 10 min. Ta av locket och fortsätt att koka tills kålen är mjuk, ca 20 min. Låt svalna.

3. Skär upp köttet i små bitar. Toppa med rödkål och stick ner en äppelklyfta på tandpetare i varje bit.

 

Läs mer

Laxpannacotta

Sillstubbar

Minipaj med lax

 

Av Tareq och Ellen Taylor

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…