Annons

Annons

Bakad potatis med tonfisk

Bakad potatis är den perfekta lunchen eller middagen – både enkelt och praktiskt. Här fylld med krämig avokadoröra och tonfisk.

Annons

Bakad potatis med tonfisk.
4 port

4 bakpotatisar
3 ägg
2 burkar tonfisk
1 liten rödlök
4 msk hackad dill
salt och peppar
1½ dl crème fraiche
2 avokador
2 msk pressad citron
1 krm chiliflingor
salt och peppar

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tvätta potatisen och stick några gånger i den med en gaffel. Lägg in i ugnen direkt på gallret, kontrollera med en sticka efter 50 min om potatisen är klar. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 7 min.

2. Mosa äggen grovt och blanda med tonfisk, finhackad rödlök och dill. Krydda med salt och peppar.

3. Mixa crème fraiche med avokadokött. Tillsätt pressad citron och smaka av med chiliflingor, salt och peppar.

4. Skär ett kryss i potatisarna och tryck från fyra håll så att potatisen öppnar sig. Lägg i avokadoröran och toppa med tonfiskröran.

 

Läs mer:

Fem snabba luncher som mättar

Lunch på mexikanskt vis

Lätt & lyxig lunch!

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…