Annons

Annons

Bakad potatis med heta räkor

Potatisen sköter sig själv i ugnen under tiden som du förbereder räkfyllningen och avokadoröra. Lättlagad och god bjudmat!

Dela
(102)

Bakad potatis med heta räkor
4 port
4 bakpotatisar

Heta räkor
1 gul lök
1 röd chili
2 msk olivolja
1 krm sambal oelek
3 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
3 dl skalade räkor
2 msk finhackad dill

Guacamole
2 mogna avokador
1 vitlöksklyfta
1 msk limesaft
1 dl gräddfil
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Vid servering
salladsblad

Ugn 225°

Gör så här

1. Tvätta potatisen och nagga den runt om med en gaffel. Placera potatisen på ett galler och baka den 30–35 min på varje sida i mitten av ugnen.

2. Heta räkor: Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili blankt och smidigt i olja i stekpanna utan att det får färg. Tillsätt sambal oelek och tomatpuré. Slå på grädde, salta och peppra.

3. Låt allt puttra samman i ca 5–6 min. Tillsätt räkor och dill, rör runt, ta av från plattan.

4. Guacamole: Kärna ur avokadorna och mosa fruktköttet i en skål. Pressa i vitlöken. Vänd ner i skålen, pressa över limesaften och rör samman. Tillsätt gräddfil och rör runt. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kylen.

5. Servering: Skär ett kryss i potatisen. Tryck upp lite potatis och lägg lite strimlad sallad i potatisen, toppa med heta räkor. Servera guacamolen som tillbehör.

 

Läs mer:

Krämig gratäng med räkor och sparris

Lyxig cheesecake med räkor

Smörgåstårta med lax och räkor 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(102)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…