Annons

Annons

Baka vetebröd i långpanna!

Lingonbullar

Rulla in sommarens första lingon i bullarna. Syrligt gott som ger mersmak!

Lingonbullar

32 bitar

100 g smör

5 dl mjölk

1½ dl gräddfil

50 g jäst

½ tsk salt

1½ dl strösocker

13–15 dl vetemjöl

Fyllning

75 g mjukt smör

Annons

¾ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 dl lingon

Pensling

ägg

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölk och gräddfil och låt degspadet bli fingervarmt, 37º. Smula jästen i en bunke, tillsätt degspad, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa övertäckt i bunken 30–40 min.

2. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en rektangel, ca 65×30 cm. Blanda smör, socker och vaniljsocker till fyllningen. Bred ut blandningen jämnt över degen. Strö på lingon och rulla ihop degen från långsidan.

3. Skär rullen i 32 bitar. Ställ bullarna med jäsutrymme i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Låt bullarna jäsa på varmt ställe under bakduk till dubbel storlek, 20–30 min. 4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Bryt försiktigt isär bullarna eller dela med kniv.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…