Annons

Annons

Baka saftig ananaskaka – och frys in!

Dela
(2)

Tänk så mycket gott som kan bakas i god tid och frysas in i väntan på kalaset! Vår saftiga, goda och fiffigt enkla ananaskaka är enkel att få fin. Det är bara att vända kakan uppochner på serveringsfatet!

Annons

Ananaskaka

ca 12 bitar
Till formen
25 g smör
1/2 dl råströsocker
ca 7 ananasskivor, väl avrunna
Smet
175 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 ägg
31/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
blåbär, citronmeliss, florsocker
Ugn 175°

Gör så här
1. Kläm fast ett bakpapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Smörj papperet rikligt med smör. Ta även lite på formens kant. Strö över sockret och lägg på ananasskivor.
2. Smet: Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten över ananasen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
3. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp. Låt kallna helt om den ska frysas in. Garnera inför serveringen.


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…