Annons

Annons

Baka plommonrutor i långpannan!

Dela
(0)

Varför grädda i form när det finns långpanna? Det går snabbt och dessutom får man ut fler kakor. Och behöver du förbereda i god tid går det utmärkt att frysa in plommonrutorna!

Plommonrutor med nötter

Alla slags nötter funkar, blanda gärna olika sorter!
ca 20 st

Annons

250 g mjukt smör
41/2 dl strösocker
5 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk stött kardemumma
ca 2 dl grovt hackade nötter
ca 10 plommon
pärlsocker

Gilla Hemmets på Facebook

Servering:
lättvispad grädde el vaniljsås
Ugn 175°

Gör så här
1. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och det mesta av nötterna (spara ca 1/2 dl till garnering).
3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×40 cm. Skär plommonen fria från kärnor och i klyftor. Fördela klyftorna på kakan. Strö över lite pärlsocker och resten av nöthacket.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–40 min. Skär i rutor och servera med vispad grädde eller vaniljsås.

 

I Hemmets Veckotidning nr 34 hittar du fler långpannerecept!

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…