Annons

Annons

Baka påsktårta i långpanna!

Läcker chokladglasyr, fräsch frukt och så de rara kycklingarna på toppen. Vi lovar att detta blir påskbordets mest uppskattade snackis!

Dela
(38)

Påsktårta i långpanna

Påsktårta

12–14 bitar

Botten
200 g smör
6 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Fyllning
ca 1½ dl aprikosmarmelad
ca 250 g tärnad mango, färsk eller fryst
ca 250 g tärnad ananas, helst färsk

Annons

Glasyr
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
3 msk ljus sirap
2 msk mjukt smör

Garnering
marsipankycklingar
chokladägg eller annat påskgodis

Servering
lättvispad grädde
Ugn 175

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.

2. Fyllning: Bred marmelad på bottnen och dela den på mitten. Fördela mango och ananas på den ena halvan. Lägg på den andra bottnen, med marmeladen neråt och tryck till lite lätt.

3. Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädde och sirap koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Klicka i smöret och rör till en blank, slät glasyr. Låt svalna och tjockna till bredbar konsistens.

4. Bred glasyren på kakan. Garnera med marsipankycklingar och ägg.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(38)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…