Annons

Annons

Baka och frys in!

Dela
(0)

Rulltårta med nötmaräng

Vanilj ger marängen ny, spännande smak. Kan frysas in utan garnering och serveras när den fortfarande är riktigt kall.

Rulltårta med nötmaräng

ca 10 skivor

100 g hasselnötter

6 äggvitor

3 dl strösocker

Annons

1½ msk vetemjöl

50 g marsanpulver för kallrörd vaniljsås

Fyllning

3 dl vispgrädde

150 g mango, gärna fryst tärnad

100 g blåbär, färska eller frysta odlade

1 dl lemon curd

Garnering

1½ dl vispgrädde

blåbär

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Hacka nötterna fint. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Fortsätt vispa tills smeten är blank och styv.

2. Blanda nöthacket med mjöl och marsanpulver. Vänd varsamt ner detta i marängsmeten. Bred ut smeten på en plåt, 30×40 cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

3. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett nytt bakpapper. Låt svalna under långpannan. Dra försiktigt loss papperet som marängen har gräddats på.

4. Fyllning: Vispa grädden. Bred den på marängbottnen. Strö på mango och blåbär. Ringla över lemon curd. Rulla ihop ganska löst, det gör inget om rullen spricker lite. Garnera med vispad grädde och bär.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…