Annons

Annons

Baka med ljuvliga bär!

Dela
(0)

Långpannekaka med bär

Perfekt kaka för många! Fyll den med valfria bär, skär i rutor och servera till kaffestunden eller som dessert med en klick vaniljvisp.

Långpannekaka med sommarbär

ca 30 bitar

300 g vit choklad

Annons

3 ägg

1½ dl strösocker

4 dl vetemjöl

1½ msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl kokosflingor

3 dl bär, t.ex. hallon, blåbär & vinbär

mandelspån

Garnering

florsocker

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kokosflingor. Vänd ner blandningen växelvis med chokladen i äggvispet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Fördela bären i smeten. Strö över mandelspån.

4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Känn med sticka att den är klar. Låt svalna.

5. Garnering: Pudra över florsocker och skär i rutor.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…