Annons

Annons

Baka läckert vetebröd i långpanna!

Passa på att göra smultäcket medan degen jäser.

Dela
(0)

Krusbärsrutor

Krusbärsrutor

24 st

75 g smör

3 dl mjölk

25 g jäst för söta degar

½ dl strösocker

2 krm salt

ca 7 dl vetemjöl

3 dl krusbärssylt

 

Smultäcke

150 g smör

2 dl strösocker

4 dl havregryn

1 dl solrosfrön el hackade hasselnötter

Annons

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt, 37º. Smula ner jästen i en bunke, häll över vätskan.

2. Tillsätt socker, salt och nästan allt mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är smidig och blank. Tryck ut degen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

3. Klicka ut sylten över degen. Låt jäsa under duk 30–40 min, till dubbel storlek.

4. Smultäcke: Smält smöret. Ta kastrullen från värmen, blanda ner socker, havregryn och solrosfrön. Låt svalna. Fördela täcket över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna något, skär den sedan i rutor.

 

Av: Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…