Annons

Annons

Baka läcker påsktårta i långpanna

Mums för många – det kan man säga att vår härliga långpannetårta är! Med härligt frasig mandelmaräng och ljuvlig mjölkchokladkräm gör den succé på alla kaffekalas!

Dela
(125)

Glutenfri påsktårta i långpanna

Mumsig mandelmarängtårta

Påskens godaste tårta med len mjölkchokladkräm, frisk lemon curd och spröda marängbottnar.

ca 15 bitar

Till 2 bottnar

3 dl strösocker

300 g fint hackad sötmandel

100 g mandelspån

6 äggvitor

Annons

Chokladkräm

250 g ljus choklad

2 dl vispgrädde

2 msk ljus sirap

1 msk smör (rumstemp)

Fyllning

1 dl lemon curd

4 dl vispgrädde

Garnering

chokladpåskägg

Ugn 175°

Gör så här

1. Blanda 1½ dl socker, 150 g finhackad mandel och 50 g mandelspån. Vispa 3 äggvitor till hårt skum. Vänd ner socker- och mandelblandningen i äggvitorna.

2. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper.

3. Grädda i ca 25 min. Gör en till botten på samma sätt. Låt bottnarna svalna.

4. Chokladkräm: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp tillsammans med sirapen. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och smöret, låt smälta under omrörning.

5. Fyllning: Ringla hälften av lemon curden på den ena bottnen. Vispa grädden och bred på den. Ringla över resten av lemon curden.

6. Lägg på den andra bottnen. Bred på chokladkrämen när den har svalnat och tjocknat till. Låt krämen stelna. Garnera med påskägg.

 

Läs mer:

Baka glutenfritt lingonbröd!
Daimrulle med rostad mandel
Marängtårta med mörk chokladkräm

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(125)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…