Annons

Annons

Baka klassiska kardemummabullar!

Dela
(0)

Kardemummabullar

Kardemumma är en klassisk bullkrydda som passar vid alla tillfällen.

Kardemummakringlor

22 st

100 g smör

2 dl kaffegrädde

25 g jäst

1–2 tsk hel kardemumma

½ dl farinsocker

1 tsk bakpulver

1 ägg

ca 7 dl vetemjöl

Annons

Garnering

50 g smör

½ dl strösocker

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Smält smöret, häll i grädden och värm till fingervarmt, 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet.

2. Finfördela kardemumman i en mortel. Tillsätt farinsocker, kardemumma, bakpulver, ägg och nästan allt mjölet i bunken. Arbeta degen smidig och blank. Jäs under duk 30 min.

3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i 22 lika stora bitar. Rulla varje bit till en längd, ca 25 cm, forma till kringlor. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt kringlorna jäsa till dubbel storlek under duk 20–30 min.

4. Grädda mitt i ugnen 5–10 min.

5. Garnering: Smält smöret, pensla kringlorna med smör och doppa dem i socker.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…