Annons

Annons

Baka gott med kantareller till kräftskivan!

Kantareller hör säsongen till så passa på att njuta. Här bakas de in med mozzarellaost coh basilika i en maffig krans. Perfekt att sätta fram på kräftbuffén!

Deg

25 g jäst

3 dl ljummet vatten

2 msk olivolja

Annons

1 msk strösocker

1 msk flingsalt

7 dl vetemjöl special

Fyllning

100 g mozzarellaost, riven

2 dl kantareller, smörstekta

1/2 kruka hackad basilika

Ugn 250°, 200°

 

Gör så här

1. Deg: Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten och olja och lös jästen i degvätskan.

2. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek ca 30 min.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock.

4. Fyllning: Strö över osten, svampen och basilika på degplattan. Rulla ihop och forma till en krans på en plåt med bakpapper. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.

5. Sätt in plåten mitt i ugnen, sänk värmen till 200° och grädda i ca 35 min.

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…