Annons

Annons

Baka Fru Bråttoms smulpaj!

Gäster på ingång? Ont om tid? Smulpaj gillar alla och går snabbt att göra i sommarköket. Fru Bråttoms jordgubbspaj bakar du på 25 minuter!

Dela
(651)

En smulpaj - Fru Bråttoms jordgubbspaj med mandel.

Fru Bråttoms jordgubbspaj med mandel, en snabb-bakad smulpaj.

4 port

1 liter jordgubbar

2 msk potatismjöl

1/2 dl strösocker

Smultäcke

3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 dl flagad mandel

 

Servering
vaniljglass eller vispad grädde

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Dela jordgubbarna och blanda dem med potatismjöl och socker. Lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diam.

2. Smultäcke: Mixa mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och smör. Lägg över smulorna i en skål. Rör ner det mesta av mandeln (spara lite till garnering). Strö smulorna över jordgubbarna.

3. Fördela resterande mandel på pajens topp. Grädda högt upp i ugnen ca 15 min till fin färg. Vakta så att inte mandeln bränns.

4. Servering: Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

 

Läs mer:

Smulpaj på annorlunda sätt

Rabarbersmulpaj med hallon och vit choklad

Lyxa till smulpajen med mandelmassa

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis

 

GLUTENFRITT. Du gör enkelt smulpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot en glutenfri mjölsort. Minska ev. mjölmängden till 2-2,5 dl.


Läs mer om:

Dela
(651)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…