Annons

Annons

Baka eget bröd!

Picknickbaguetter

Skär i tjocka skivor eller bryt av rejäla bitar och servera med lite smör eller en god dip.

Picknickbaguetter

4 st

50 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

2 tsk salt

12–13 dl vetemjöl special

Pensling

1 äggula

3 msk smält smör

Annons

sesamfrön och/eller vallmofrön

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt, 37º. Smula ner jästen i en bunke, häll på vätskan och tillsätt salt. Rör tills jästen löst sig.

2. Tillsätt nästan allt mjölet, arbeta samman till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk på dragfri plats till dubbel storlek, ca 30 min.

3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den lätt. Dela degen i fyra lika stora delar och forma till långa baguetter. Lägg på plåtar med bakpapper och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.

4. Skär små snitt i bröden. Pensla med uppvispad äggula och smält smör, strö över frön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(9)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…