Annons

Annons

Baka bästa brödet till buffén!

Dela
(0)

Focaccia med tomater

Enklaste brödet bakar du i långpanna! Går bra att frysa, värm det gärna lite före servering.

Focaccia med tomater

1 bröd

50 g jäst

5 dl vatten, 37º

1 msk strösocker

2 tsk salt

½ dl olivolja

12–13 dl vetemjöl

Annons

olja till formen

Topping

15 cocktailtomater

flingsalt

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Rör ut jästen i det ljumna vattnet. Tillsätt socker, salt och olja. Vänd ner mjölet och arbeta samman till en deg med degkrokar. Degen ska vara lite lös.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min. Smörj en långpanna med olja och lägg eller stjälp upp degen i den. Tryck ut degen jämnt över hela plåten med lätt mjölade händer. Låt degen jäsa övertäckt i 25–30 min.

3. Halvera tomaterna och tryck ner dem i degen. Strö lite flingsalt över och grädda i nedre delen av ugnen tills brödet är gyllenbrunt, 25–30 min.

4. Skär i rutor eller trekantiga bitar när det svalnat.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…