Annons

Annons

Baka bästa brödet till buffén!

Dela
(0)

Focaccia med tomater

Enklaste brödet bakar du i långpanna! Går bra att frysa, värm det gärna lite före servering.

Focaccia med tomater

1 bröd

50 g jäst

5 dl vatten, 37º

1 msk strösocker

2 tsk salt

½ dl olivolja

12–13 dl vetemjöl

Annons

olja till formen

Topping

15 cocktailtomater

flingsalt

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Rör ut jästen i det ljumna vattnet. Tillsätt socker, salt och olja. Vänd ner mjölet och arbeta samman till en deg med degkrokar. Degen ska vara lite lös.

2. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min. Smörj en långpanna med olja och lägg eller stjälp upp degen i den. Tryck ut degen jämnt över hela plåten med lätt mjölade händer. Låt degen jäsa övertäckt i 25–30 min.

3. Halvera tomaterna och tryck ner dem i degen. Strö lite flingsalt över och grädda i nedre delen av ugnen tills brödet är gyllenbrunt, 25–30 min.

4. Skär i rutor eller trekantiga bitar när det svalnat.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…