Annons

Annons

Baka, baka liten kaka!

Dela
(0)

Mandelsnitt

Allra bäst blir kakorna om du använder en riktigt fast sylt eller marmelad.

Mandelsnitt

 ca 35 st

100 g skållad, skalad sötmandel

200 g mjukt smör

1 dl strösocker

3½ dl vetemjöl

Pensling & fyllning

1 ägg

Annons

1 dl mandelspån

ca 3/4 dl fast jordgubbssylt

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mal mandeln i mandelkvarn. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mandeln och mjöl. Arbeta samman till en deg.

2. Rulla ut 4 längder och tryck till lätt. Gör en fördjupning längs mitten på varje längd.

3. Pensling & fyllning: Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Klicka sylt i fördjupningen.

4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna något, skär sedan kakorna i sneda bitar.

Receptet är hämtat ur Hemmets stora bakbok som går att beställa i hemsidans butik.


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…