Annons

Annons

Baconlindade kycklingfiléer

Härligt saftig blir kycklingen när du lindar in den i bacon. Servera med ugnsstekta rotfrukter och god sås!

Annons

Baconlindade kycklingfiléer och ugnsbakade rotfrukter

4 port
1 kg potatis, morötter, palsternackor
2 msk olja
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 tsk soja
2 krm grovmalen peppar
1 pkt bacon i skivor, 140 g
2 paprikor, gul och röd
1 rödlök i klyftor
75–100 g mâchesallad

Sås
2 dl crème fraiche
4 dl vatten
3 msk konc kalvfond
3 msk vetemjöl
2 msk soja
1–2 tsk stark senap
1 tsk vinbärsgelé

Ugn 225 °

Gör så här

1. Skala potatis, morötter och palsternackor och skär dem i bitar. Lägg dem på en plåt, droppa över olja, salta och peppra efter smak. Ställ in plåten i ugnen ca 40 min.

2. Dela filéerna på längden och blanda dem med soja. Peppra och rulla in dem i bacon. Lägg dem på ett ugnsfat. Dela paprikan i bitar och skär löken i klyftor. Lägg dem bredvid kycklingen och stek i ugnen med grönsakerna i 20 min.

3. Sås: Blanda alla ingredienser och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Ta upp de ugnsstekta grönsakerna och blanda dem med mâchesalladen.

5. Servera kycklingen med grönsakerna och såsen.

 

Läs mer

Fredagsgott på ett kick

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Helgfest med tacos

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…