Annons

Annons

Baconlindade järpar med klyftpotatis

Saftiga järpar av blandfärs, vitlök och timjan som vi lindar med bacon. Lättlagad mat som du fixar på nolltid! Servera gärna med klyftpotatis och klassisk brunsås.

Annons

Baconlindade järpar.

4 port

500 g blandfärs
1 vitlöksklyfta
4 bitar soltorkad tomat i olja
1 ägg
3 msk ströbröd
2 msk hackad rosmarin
1 pkt bacon, 140 g

Klyftpotatis
800 g potatis
olja

Brunsås
1 gul lök
50 g smör
2 msk konc kalvfond
½ dl vatten
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1 tsk kinesisk soja

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Hacka vitlök och soltorkad tomat fint. Blanda med ägg, ströbröd och rosmarin. Tillsätt färsen och forma till järpar. Linda in järparna i baconskivor, bryn dem runt om i en stekpanna och lägg i ugnsfast form. Tillaga i ugnen ca 15 min.

2. Potatis: Tvätta och klyfta potatisen. Ringla över olja, blanda runt och stek i ugnen ca 35 min.

3. Sås: Skala och finhacka löken, fräs i hälften av smöret. Tillsätt kalvfond och vatten, låt koka upp och häll i grädden. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt skyn från biffarna och soja för färgens skull. Avsluta med att röra i resten av smöret.

4. Servera biffarna med såsen och klyftpotatisen.

 

Läs mer:

Köttfärsgratäng med potatis

Färsbiffar med hemgjord barbecuesås

Örtköttbullar med vitlökspotatis

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…