Annons

Annons

Baconlindade färsbiffar med sherrysås

Extra goda och saftiga blir köttfärsbiffarna när man lindar in dem i bacon. Servera med härlig sherrysås. Perfekt bjudrätt!

Baconlindade biffar med sherrysås

4 port
500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1/2 gul lök
1 pkt bacon, 140 g
1 msk smör
1 kvist cocktailtomater

Sherrysås
1 dl sherry
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk konc kalvfond
2 msk hackad persilja
2 dl crème fraiche
1 tsk timjan

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda färsen med salt, peppar, ägg och potatismjöl. Skala och riv löken, blanda i den. Forma 8 biffar. Rulla bacon runt varje biff.

2. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Lägg hela kvisten med cocktailtomater bredvid och ställ in i ugnen ca 15 min tills biffarna är klara.

3. Sherrysås: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Sjud 3 min.

4. Servera biffarna med såsen, tomaterna och kokt ris blandat med kokt broccoli.

 

 

Läs mer:

Svampgratinerade köttfärsbiffar

Vardagsbiffar med sting

Färsbiff med mustig rödvinsås

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…