Annons

Annons

Baconlindade biffar

Saftiga färsbiffar som vi lindar med bacon och serverar med kokt ris och broccoli. Lättlagat, gott och festligt!

Annons

Baconlindade biffar.

4 port

500 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 dl vatten
1/2 finhackad gul lök
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 msk tomatpuré
1 pkt bacon, 140 g
2 tomater
2 dl riven ost

Sås
2 dl grädde
1 dl vatten och sky
2 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk soja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla 10 min. Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med lök, salt, peppar, ägg, potatismjöl, tomatpuré och ströbrödsblandningen. Forma 8 biffar.

2. Linda en baconskiva runt varje biff. Fäst med tandpetare och lägg biffarna i en ugnsform. Skiva tomaterna och lägg en skiva på varje biff. Strö över riven ost. Stek i ugnen i 25 min.

3. Sås: Blanda grädde, sky från formen och vatten, mjölk, vetemjöl, fond, soja, salt, peppar och timjan i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 5 min.

 

Läs mer:

Köttfärsgratäng med paprika

Köttfärscrêpes med ost och paprika

Fylld köttfärslimpa med äppeltzatziki

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(1.15k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…